Creative People: Daphne Le Roux

Posted by Robin on November 17th, 2010

Daphne Le RouxIn Creative People behandel ik één keer in de zoveel tijd een leuke creatieveling.
Ditmaal Daphne Le Roux, oprichter van haar eigen videoproductie bedrijfje View Pictures.

Ik las dat je in de VPRO-gids hebt gestaan?
Dat klopt, ik was geïnterviewd voor het filmpje Amelie in 60 seconden . Ik heb geen idee waarom ze mij vroegen, want de andere ingezonden filmpjes voor de wedstrijd waren super goed!
Verder heb ik vaak in het lokale krantje van mijn geboorteplaats gestaan (bijna altijd met betrekking tot film) en in nationale schoolkrantjes omdat ik mee deed met projecten in het belang van scholen.
Verder stond ik ook in de Daily Tiger en in een Noorse krant.

In een Noorse krant?
Ja, dat was vanwege m’n foto’s.  Ik was gewoon enthousiast bezig met foto’s maken in Noorwegen, en toen dat werd opgemerkt door een journaliste wilde ze me daarover  interviewen – toen kwam ik daar in de krant.

Hoe kwam je op het idee een eigen bedrijfje te starten?
Anderhalf jaar geleden werd ik door een bedrijf gevraagd om een bedrijfsfilm voor ze te maken waarmee ze zichzelf konden representeren op beurzen en op het internet. Daarom ben ik eigenlijk gestart met m’n bedrijfje.

Heb je een droom?
Ik zou heel graag naar de Film Academie willen en voor daarna heb ik ook wel veel leuke ideeën.

Wie is je grote voorbeeld?
Ik heb niet echt een idool, maar als ik ooit mag meewerken aan een project wat zo’n succes heeft als Robert Zemeckis’ Back to the Future kan ik gelukkig sterven.

Daphne’s Checklist voor Succes

  1. Inzet
    je moet er zélf voor zorgen dat mensen je talenten herkennen en ze laten weten dat jij iets voor hen kan betekenen.
  2. Doorzettingsvermogen
    het maken van films kost erg veel moeite, geduld en tijd.
  3. Creativiteit en talent
    het belangrijkste natuurlijk!

Filmpje

Tags: , , , , ,

Leave a Reply