Teskuh! [Creative People]

Posted by Robin on November 27th, 2010

Teske is 15 jaar en schrijft haar eigen weblog over beautyTeske

Ik las ergens dat je in de Hitkrant hebt gestaan?
Ha, was het maar zo dat ik met mijn site in de hitkrant stond! Nee, er was een oproep gedaan naar foto’s van jou en je beste vriendin, dus ik had een foto ingestuurd en daar stond ik mee in de Hitkrant. Geen reclame voor mijn site, was wel leuk geweest ;) . Ik heb nooit echte media-exposure gehad, behalve bij wat bekendere mensen op youtube en op vaak bezochte sites.

Wat doe je precies?
Ik heb een blog, waar ik artikelen schrijf over eigenlijk alles wat mij interesseert. Eén van die dingen is beauty. Ik schrijf dus veel over make-up, trends en producten. Maar ook onderwerpen zoals mode, media, muziek en persoonlijke dingen komen voorbij.
Voor mijn blog maak ik ook filmpjes, over verschillende onderwerpen en ik heb ook nog een tweede kanaal op YouTube waar ik videoblogs maak, en gewoon willekeurige filmpjes van mijn leven.

Hoe ben je op het idee gekomen een videoblog te maken?
Ik heb sinds januari 2009 een blog. In mei van dat jaar maakte ik mijn eerste filmpje daarvoor. Ik vond het enorm leuk wat andere meiden met blogs dat deden, dus ik dacht; waarom ik niet?
In januari 2010 maakte ik een tweede account aan en daar kan ik al mijn ‘video’s zonder script’ kwijt. Niet dat ik bij mijn andere kanaal de video’s maak met een blaadje waar ik tekst vanaf lees, maar het heeft wel een duidelijk onderwerp en ik weet waarover ik wil gaan praten.
Op het tweede kanaal zal je meer onzinfilmpjes vinden, video’s waarbij ik mijn camera ergens mee naar toe neem en alles film, en dat soort vergelijkbare dingen.

Heb je een voorbeeld dat je inspireert?
Pff, nou dat zou ik zo één, twee, drie niet kunnen zeggen.
Ik begon een (video)blog omdat ik werd geïnspireerd door de 2 grootste beautysites in Nederland; Beautygloss en MissLipgloss. Maar op dit moment heb ik niet een bepaald voorbeeld, er zijn heel veel mensen die ik echt enorm leuk vind! Maar grote beauty guru’s of vloggers uit Amerika vind ik toch echt wel heel gaaf.

Heb je wel eens last van negatieve reacties?
Ik krijg vaak de vraag; hoe reageren mensen in jouw omgeving nou op je blog? En natuurlijk krijg ik wel eens rare reacties. Maar ik weet dat er ook mensen achter me staan en het super leuk vinden wat ik doe. Ik heb er plezier in en dat is het belangrijkste. Als die mensen je blog echt zó raar vinden dat ze opmerkingen gaan maken zegt dat meer over hun dan over jou.

Je vindt het weblog van Teske op: www.teskuh.nl
Je kunt haar ook volgen op Twitter: www.twitter.com/teskedeschepper

Dit interviewtje verscheen al eerder in Spit It Out Magazine

Poll

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply